Over Ons

Brandpreventie blijft een punt van aandacht om uw medewerkers en bezoekers een veilig onderkomen te geven. Als bouwkundigen zien wij dagelijks dat brandpreventie niet afdoende geregeld is ondanks de verplichtingen uit het bouwbesluit. Bij een verbouwing aan het pand, zoals het trekken van een extra leiding of het aanleggen van airconditioning, realiseert men dikwijls niet dat het gevolgen heeft voor de brandveiligheid. Je boort dan namelijk door de brandscheidingen heen en hiermee is de brandveiligheid aangetast.

Veiligheid voorop

Brand verwoest niet alleen eigendommen maar brengt ook emotionele schade met zich mee. Het kan diepe sporen achterlaten. Brandveiligheid zou dus top of mind moeten zijn, maar pas als het te laat, komt vaak het besef. Polinder vindt veiligheid voor mens en dier belangrijk. Vandaar dat wij ons gespecialiseerd hebben in brandpreventie. Wij brengen zowel nieuwe als bestaande panden op niveau zodat het voldoet aan de huidige wetgeving van het bouwbesluit.

Materiaalkennis

Onze materiaalkennis is groot. We weten wat de eigenschappen van de materialen zijn bij extreme temperatuursverhoging. Bij nieuwbouw of verbouwing krijgt u gedegen advies bij de materiaalkeuze. Dat kan bovendien een kostenvoordeel opleveren. U voorkomt namelijk herstelwerkzaamheden van een verbouwing achteraf als er niet voldaan is aan de brandpreventievoorschriften. Iets dat helaas nog al eens voorkomt. Wij hebben bovendien een signalerende rol. Voeren wij een verbouwing uit, dan attenderen wij u erop als er lekken zijn in de brandveiligheid.

Gecertificeerd

Bouwmaterialen en brandpreventieve oplossingen zijn aan continue innovaties onderhevig. Onze medewerkers volgen daarom periodiek trainingen om materiaalkennis up to date te houden en aan de veranderende wetgeving in de toekomst te blijven voldoen. We werken met uitsluitend gecertificeerde brandwerende oplossingen van kwaliteitsmerk Nullifire onderdeel van Tremco Illbruck. De producten bieden productcertificeringen van het hoogste niveau en voldoen aan de strenge Europese vereisten. Een garantie voor de veiligheid van uw medewerkers en u.


Bij vragen contact ons